15 Ocak 2009 Perşembe


Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim
O'nu tanımak, O' nu anlamak, O'nu anlatmak...Haddimizi aşar belki ama gaye O ise, gül O ise, aşk O ise âşığa düşen de her halükârda sevdiğini anmak ve anlatmaktır.Öyle bir sevgiliden bahsediyoruz ki kainat O' nun uğruna yaratıldı.
O, Allah ın insanlığa bahşettiği en büyük mucizesi; tek örnek, son peygamber, nur kaynağıdır.O, en kâmil mânâsıyla aşka layık tek insandır.
O, mukaddes bir anahtardır; bütün kâinatın ve onun özü olan insanın varlık sırrını çözen ilâhi kitabın mânâ hazinesine o anahtarla girilir.
O bir kitaptır; Allah ve halk arasında sevgili olanlar, o kitabın hayat sayfalarını tek tek okuyup hayatlarına tatbik edenlerdir.
O'nu tanıyamamak Allah ın en büyük nimetinden mahrum kalmaktır.Hayatı en büyük eksikle yaşamaktır.
O' nu tanıyanın ise gönlü daim mesud, ruhu huzur doludur.Çünkü yaşadığı acı-tatlı her olayda O'nun hayatından kendine örnekler bulur ve teskin olur.
İşte bizler her yönüyle böylesine mükemmel birinin , Hatem-ül Enbiyâ'nın ümmeti olmakla nasiblenmiş ve şereflenmişiz.O bizim için üzerine düşeni fazlasıyla yapan bir Peygamber.Peki biz nasıl bir ümmetiz?
Hayat paylaşmakla güzel, gönlümüz paylaşılanların da güzel olmasından yanaysa paylaşılacak en güzel şey de O olsa gerek... Kâinatın Gonca Gül' üne dair güzellikleri deryadan bir damla misali paylaşmak istedim.Ortaya böyle bir çalışma çıktı.Sizlerin beğenisine sunuyor, paylaşımlarınızı bekliyorum.
(Yazılarınızı isminizle yayınlanmak üzere gulgoncamblog@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder